Siirry pääsisältöön

Kommentti koirien uimarannasta Vantaalla

Kävimme tänään Vantaan Vetokankaalla uimassa (ilman koiraa). Ihmisille tarkoitettu uimaranta on todella kiva ja menemme sinne varmaankin toiste. Ihmisten uimarannan lähellä on Vantaan ensimmäinen ja ainoa koirien uimaranta. Vantaan Sanomien kuvissa ranta näytti todella hyvältä.

Kävimme tänään katsastamassa paikan (ilman koiraa) ja totuus oli todella karu. Uimapaikka on siis Vantaanjoessa, eikä paikasta mistä Vantaan Sanomien kuvat ovat... Paikalla ollut koiranomistaja kertoi, että sinne oli kuulemma uponnut muutama isokokokoinen koira ja ne oli jouduttu pelastamaan sieltä. Näin ollen koirarannalla ei todellakaan ole sorapohja... vaan upottava mutapohja. Aluetta ei ole myöskään aidattu. (Vantaanojan leveys kyseisessä kohdassa on noin 5 m.) En myöskään ymmärrä miksi opastekyltit koirarantaan ohjaavat kulkemaan alueen läpi, joka on kielletty koirilta?

Kuka tämän on oikein suunnitellut? Onko tämä oikeasti vain (huono) vitsi?! Vantaan kaupunki on todennäköisesti halunnut koirille virallisen uimarannan, joka näyttää hyvältä vain paperilla. Jos kaupungista ei oikeasti löydy parempaa paikkaa, niin kaiken järjen mukaan sellaista ei sitten rakenneta. Soran ja kylttienhinnalla läheiseen leikkipuistoon olisi varmaankin saatu jotain kivaa lapsille. Näin Vantaan vähätkin rahat olisivat menneet edes johonkin hyödylliseen.  

Aikaisemman uutisoinnin lisäksi, tämä sai minut lopulta ymmärtämään, että Vantaa ei oikeasti halua koiranomistajia asukkaiksi. Vedin oikeasti herneet nenään tästä koirien uimaranta-kyhäelmästä.



Mökillä 2012 - Onni ja vesileikit. Näistä saa vain haaveilla Vantaalla

Salaa toivon, että olemme oikeasti eksyneet vain väärään paikkaan ja meuhkaan nyt turhasta. (Tosin sillä kylttien määrällä on vaikea eksyä).  Koirapuistoja tällä meillä päin on tosin ihan kivasti...

Kommentit