Siirry pääsisältöön

Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on joulukuu, 2013.

Lähetääks lenkille?

Onni ei todellakaan oo jokasäänkoira. Jouluna meidän sohva näytti aika pitkälti tältä. Lähetääks lenkille? Jos joku kehtas ehdottaa lenkille lähtöä, Onnin asento vain hieman vaihtui... Ja tämä ei ole vitsi! Onnin vastaus: Ei Tosin mua ei oo haitannut Onnin nukkuminen, koska mäkin oon nukkunut enimmäkseen. Jouluaattona tuli nukuttua 14 tunnin yöunet ja sama trendi jatkui läpi joulun. Mun veriarvot on taas hieman pielessä ja saas nähdä pääsenkö sytotiputukseen torstaina. Väsymys ja päänsäryt varmaan johtuu huonoista veriarvoista... Onni on ollut taas 2½ viikkoa ilman kohtauksia. Me eletään taas jännityksessä ja odotetaan seuraavaa kohtausta. Hyvää uutta vuotta! Ens vuosi menee taatusti paremmin kuin tämä mennyt vuosi.

Maanantaiväsymystä

Onni ilmesty tänään aamulla kainalooni seitsemän paikkeilla. Siinä sitten köllöteltiin ja rapsuteltiin tunti. Kasilta suunnatiin lenkille. Lenkin jälkeen laitoin Onnille ruuat, mutta herralle ei ruoka maistunut ja ei sitä pahemmin oo näkynyt päivän aikana. Mä otin mallia Onnista ja menin lepäilee. Nukuin kolme tuntia, vaikka mielestäni mä en edes ollut kovinkaan väsynyt. Meidän viime viikko meni aika pitkälti syöden, lepäillen ja nukkuen. Viime kohtauksesta on yli viikko! Tassujen asento on tärkeä luuta syödessä. Onnille olis tarjolla pari sohvaa ja iso rahi, mutta kuitenkin se änkee itsensä pienelle rottinkikirstulle (ja voivottele kun hyvää asentoa ei saa).

Ajatuksi ennen neljättä koitosta.

Tämä postaus on kirjoitettu 8.12 (eli yli viikkositten) ja on jostain syystä jäänyt "Luonnostilaan" Tänään on eka suht normaalin oloinen päivä - heräsin normaaliaikaa kasilta ja päiväkin on tähän mennessä mennyt ihan mukavasti ilman hajottavaa väsymystä. Lounas syötiin Pink Dylanin brunssilla. Aamupala syötiin jo ennen ysiä, niin kahdeltatoista oli jo ihan hyvä nälkä. Tosin brunssiksihan tuota ei voi kutsua. Mun makuaisti on vielä ihan kadoksissa. Viime sytostaatin jälkeen makuaisti vain katosi ja ei tarvinnut kärsiä siitä ikävästä metallinmausta. Avokki on nyt vapaapäivinään hoitanut Onnin aamulenkitykset ja se on ollut ihan mukavaa vaihtelua. Mä kävin tänään "töissäkin" tutkimusprojektien merkeissä. Tosin hukkareissu siitä enimmäkseen tuli, kun en tietänyt missä tietyt asiat oli. Olishan sitä voinut ottaa aivot käyttöön jo hieman aikaisemmin ja kysellä työkavereilta. Huomenna alkaa sit taas uusi kierros verikokeilla ja tiistaina toivottavasti 4. sytotipp

Yleistä höpinää

Läppäri aukes tänään ekan kerran yli viikkoon :) Mä oon taas elelly "hiljaiseloa" sängynpohjalla viimeisen viikon. Viime viikon tiistaina oli neljäs sytostaattitiputus ja meitsi kuvitteli sen menevän yhtä "jouhevasti" kuin aikaisemmin. Kolme ekaa (Taxotereä) sytostaatti selvittiin lähinnä vatsaväänteillä ja nukkumalla. Nyt neljännen sytostaatin kohdalla vaihtu myrkyt (CEX) ja niin myös jälkioireet. Kahden päivän jälkeen alkoi vesi ja paihoinvointilääkkeet pysyy sisällä, kolmantena päivänä jo mehukeittokin. Oli aika voittaja olo... NOT. Ainakin mun rapakunto on loytänyt ihan uuden aallonpohjan - ihan järkyttävää. Avokki joutu viime viikolla sit ottaa lähes täyden hoitovastuun Onnista. Mä taisin kyllä käydä Onnin kanssa sellaisia 5-10 minuutin pikalenkkejä, mutta vasta perjantaina mä pääsin "Tour-de-Lammen" (eli kolmenkymmenen minsan lenkin lammen ympäri).  Perjantaina ulkoilukeli oli aivan loistava - aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja lampi oli

Onni ja peti

Onnin peti on viime viikkoina ollut Onnin mieluisin nukkumapaikka. Ennen se nukku pääasiassa sohvalla, mutta viime viikot se on viettänyt päivät pedillään. Mistäköhän tällainen muutos? Sohva on kuitenkin päivisin aina vapaana. Otetaan rennosti. Onnin peti on muutenkin osoittautunu hyväksi ostokseksi. Mä pelkäsin, että "styroksipallotäyte" löytyy joku kaunis päivä levitettynä pitkin kämppää ja loput Onnin masussa. Onnin parhaista yrityksistä ja useasta pesusta huolimatta, sänky ja sen irtopäälliset on edelleen täysin ehjät. Uudet "styroksipallot" pitää varmaan pistää kohtapuoli tilaukseen - kolmessa vuodessa peti on mennyt aika littanaksi.

Hiljaiseloa

Viime viikolla ei oikeastaan tapahtunut mitään erikoista. Mä olin lievässä nuhassa, nukuin ja kävin lääkärissä. Onni sai muutaman kohtauksen. Onnin mielestä mä oon ilmeisesti  liian paljon kotona. Perjantaina kun tulin kotiin lääkärireissulta, niin Onni tuli tervehtii  mua ja puoli minuuttia myöhemmin se loikoili jo keittiön lattialla.