Hong Kongista ei ihan heti ravintolat lopu. Tämän lisäksi tarjolla oli vielä katuruokaa, kauppahallien ruokapaikat sekä ruokaan erikoistuneita yötoreja (night market). Söimme siis vähän kaikkea.... Suurin haaste ruokailussa oli tikuilla syöminen... tai siis avokilla oli lähinnä ongelmia. Tää oli ehkä eka reissu missä mä lähes aina lappasin ruokaa suuhuni nopeampaan tahtiin kuin avokki. (Normaalisti se on siis toisinpäin.)
Ravintoloiden tehokkuus tuli meille yllärinä - ruokia ei tarvinnut odotella ja pääruoka saattaa tulla pöytään enne alkuruokia. Tilatut juomat löysi tosin todella harvoin meidän pyötään... Mut ei se oo nyt niin justiinsa.
Menomatkan hotelliaamupala tuli banaaninlehteen käärittynä.
|
Banaaninlehteen käärittyä kanaa ja riisiä |
Testasimme kehuttua Dim Sum ravintolaa ekana päivänä Hong Kongissa. Dim sumit ovat höyrytettyjä liha/taikina/kasvis palleroita, mutta vois sanoa etten vieläkään ihastunut tähän ruokaa... tai minulla ei ainakaan ole tarvetta ihan heti uusia tätä kokemusta. Aika mautonta voisin sanoa. Tai sitten me ei vain osattu.
|
Dim sum |
Testasimme myös 5sensen-nimistä korealaista ravintolaa. Pöydässä oli sisäänrakennettu kaasupoltin, jonka päälle laitettiin metalliastia. Sitten pöytään kannettiin ihan järjetön määrää kaikkia raaka-aineita, joita piti valmistaa tuolla levyllä. Vois sanoa että olimme ihan pihalla siitä miten tätä olis pitänyt valmistaa tai syödä, mutta saatiin me vatsamme täyteen ja ruoka oli todella hyvää.
Paluu matkalla teimme pikavisiitin Lamman saarella. Sinne pääsee lautalla ja maksun voi suorittaa Octopus-joukkoliikenne kortilla.
Pikavisiitti sisälsi käytännössä vain sen että pysähdyimme matkalaukkuinemme ensimmäiseen hyvän näköiseen ravintolaan, söimme ja lähdimme pois saarelta.
Saarelta sai tietenkin mereneläviä ja ne oli taatusti tuoreita... koska niitä säilytettiin isoissa vesisäiliöissä pihalla.
|
Taatusti tuoretta |
Viimeisen päivän kunniaksi päätimme hieman revitellä ja tilasimme kokonaisen hummerin. Onneksi se tuli kuitenkin palasina meidän eteemme...todennäköisesti näytimme siltä ettemme tiedä mitä hummerille pitää tehdä... Ja oikeassa olivat.
|
Hummeri |
Hummeri oli ihan jees, mutta pitäisi hieman hioa meidän hummerinkäsittelytaitoja.
Hong Kongin ruokatarjonta oli mielestäni hieman pliisua korealaista ravintolaa lukuunottamatta... mutta todennäköisesti vika oli meissä eikä Hong Kongin ravintoloissa.
Jag fick flashbacks från vår resa till Hong Kong. Vi var helt yra när det gällde ätandet. Ibland åt vi (antagligen) med serveringsbesticken och ibland visste vi inte hur vi skulle få köttet i bitar med pinnarna. Servitörerna fnissade med handen för munnen, en säkert tecken på att vi gjorde något tokigt :) En dag beställde vi Peking anka och den var hel. Där satt vi sedan och funderade hur vi skall få den i bitar med våra pinnar :P Servitören kom efter en stund till oss och räckte över en kniv (här också vilt fnissande).
VastaaPoista