Siirry pääsisältöön

Ummikot Aasiassa 2016 - Taiwan ja ruoka

Taiwanissa ruoka oli aina todella hyvää ja useimmiten myös halpaa. Tämän lisäksi se ruoka sopi mun vatsalle todella hyvin. Sytojen jälkeen vatsa on välillä esittänyt omia protestejaan turpoamalla, mutta tällä reissulla ei ollut mitään muita ongelmia kuin se yksi ilta Kaoshiungissa. Avokkikin sanoi että vatsa on ollut yllättävän hyvässä kunnossa. Ruoka ei ollut tulista, tai ainkaan liian tulista meille kummallekkaan... vaikka mausteita siinä toki oli. 

Ruuan tilaaminen tuotti harvemmin ongelmia. Usein ruokalistoissa oli englannin kieliset käännökset, joskaan ne niissäkin oli käytetty varmaankin google-translatea. Vaihtoehtoisesti ruokapaikat saattovat erikoistua vain yhteen asiaan esim. Beef-noodlesiin (nautaa ja nuudeleita) ja silloin sen paikan nimi oli myös Beef-noodle.
Beef-noodels
Taiwanissa tuli testattua myös monta uutta ruoka-ainesta. En esimerkiksi ikinä aikaisemmin ole syönyt kokonaista friteerattua rapua (hampurilaisen välissä). Ei se mikää makuelämys ollut, mutta on ainakin tuli kokeiltua.


Söin myös useamman kerran merikorvaa (=abaloni). Sitä löytyi ruuista grillattuna, keitettynä ja jopa sushista. Kävimme myös Hualienissa teppanyaki ravintolassa, jossa ruoka valmistettiin isolla metalli levyllä edessämme. Tämä valmistumistapa on kaiketi kotoisin Japanista.

Teppanyakia
Mä tykkäsin ihan hirmuisesti kaupunkien ruokaan keskittyvistä yötoreista. Niissä oli kiva kävellä edestakaisin ja testata muutamalla eurolla kaikkea mahdollista. Kaoshiuhngin yötori oli selvästi enemmän painottunut mereneläviin, kuin esim. Taipein yötorit. Kaoshiungin yötorin hintataso oli myös alhaisempi ja vähemmän ruuhkainen kuin Taipein vastaavat. Mun lemppariruoka oli ehdottomasti grillattu vinokas (eli sieni... king oytser mushroom) ja sitä oli tarjolla kaikilla yötoreilla.


Juomavaihtoehdot olivat hieman heikohkot viininystävälle. Olutta löytyi, mutta usein ruokajuomana oli haalea vihreätee. Tarjolla oli myös erilaisia jäähile-hedelmäjuomia - ne oli kyllä kieltämättä todella hyviä. Hedelmät oli muutenkin todella maukkaita.

Tuli vahingossa tilattua kaksi.
Mielenkiintoisin paikka misää kävimme syömässä oli Mongolialainen buffet ravintola. Siellä ei oikeasti ollut mitään buffet pöytään vaan ruoka tilattiin tabletin avulla pöytään ja sitä sai syödä niin paljon kuin napa veti 1½ tunnin aikana. Ruoka tuotiin pöytiin telineessä, jossa useampi lautanen.


Ruoka tuli siis raakan pöytään ja sitä kypsennettiin pöydällä olevassa kattilassa  Eli vähän kuin fondue, mutta ilman sitä viini/juustokastiketta. Ihan mielettömän kivaa puuhaa ja hyvää!


Tämä mongolialaisen ravintolan valinta osui kyllä niin oikealle päivällä... koska se oli juur se päivä kun olimme hortoilleet banaanin voimalla katselmassa vesiputouksia.


Jos ihan rehellisiä ollaan, niin oli siellä yksi jälkiruoka... joka oli ihan hirveää. En ihan tiedä mitä se oli mutta koostumus muistutti Ateenassa juotua kuplateetä.

Kuplajälkkäri...
Vaikeinta oli tottua aasialaisiin aamupaloihin. Siellä oli tarjolla usein leipää (ilman leikkeleitä), mutta suurin osa tarjolla olevasta ruuasta oli nuudeleita, wokattuja vihanneksia, riisiä ja tofua. Eli samaa mitä olis lounaallakin tarjolla. Reissun loppua kohden tähänkin tottui.

Kommentit

Suositut tekstit

Ummikot Aasiassa 2016 - Junalla Hualienista Taipeihin

Junaliput kannattaa Taiwanissa ostaa mahdollisimman aikaisin. Tämän opimme, kun Hualienissa ostimme lippuja Taipeihin. Lähtö oli lauantaina ja olimme ostamassa lippuja pari päivää aikaisemmin. Hualienin ja Taipein välillä on useita junavuoroja päivässä, joten emme arvaanneetkaan että kaikki paitsi yksi junavuoro oli täyteen buukattu. Tästä junasta saimme junan kaksi viimeistä vapaata paikkaa. Junalippu Junamatka Hualienista Taipeihin kesti muutaman tunnin. Avokki ja minä istuimme eri vaunuissa. Ihailin myös alkumatkasta rannikon vehreyttä ja marmoriseinämiä. Minä istuin jonkun turistioppaan vierellä koko matkan ja juttelimme siinä kaikenlaista.  Matka kului rattoisastati siinä jutustellessa ja taisin torkahdellakin.

Ummikot Aasiassa 2016 - Hong Kong ja shoppailu

Taipeista lennettiin vielä Hong Kongiin. Olimme siellä vain yhden yön ja käytännössä puolitoista päivää. Osan tästä katoin jo aikaisemmin kahdessa osassa (osa 1 ja  osa 2 ). Yövyimme Eco tree hotellissa ja koska hotelli oli täynnä saimme premiumhuoneen ylimmästä kerroksesta. Se oli vielä kulmahuone, joten saimme ihailla näkymiäkin... jopa suihkusta ja vessanpöntöltä. Maisemien lisäksi saimme ihailla ikkunan ohitse liiteleviä haukkoja(?) . Shoppailun osalta uusi löytö minulle oli (kansainvälinen) kauppaketju nimletä Uniqlo. Siellä oli ihan ok laatuista vaatetta suhteellisen halvalla. Oikeasti mä en ostanut sieltä muuta kuin ison läjän  avokassukkia , avokki osti sitten merinovillapaitaa, farkkuja ja t-paitoja. Lähtöpäivänä kulutettiin aikaa lentokentän lähellä olevassa outlet -kauppakeskuksessa. Se oli kohtalaisen iso kauppakeskus ja siellä sai ihan hyvin kulumaan tunnin jos toisenkin. Se ei ollut mikään superhalpa outletti, mutta löysin sielä itselleni vihdoinkin uuden

Ummikot Aasiassa 2016- Hong Kong ja ruokailu

Hong Kongista ei ihan heti ravintolat lopu. Tämän lisäksi tarjolla oli vielä katuruokaa, kauppahallien ruokapaikat sekä ruokaan erikoistuneita yötoreja (night market). Söimme siis vähän kaikkea.... Suurin haaste ruokailussa oli tikuilla syöminen... tai siis avokilla oli lähinnä ongelmia. Tää oli ehkä eka reissu missä mä lähes aina lappasin ruokaa suuhuni nopeampaan tahtiin kuin avokki. (Normaalisti se on siis toisinpäin.) Ravintoloiden tehokkuus tuli meille yllärinä - ruokia ei tarvinnut odotella ja pääruoka saattaa tulla pöytään enne alkuruokia. Tilatut juomat löysi tosin todella harvoin meidän pyötään... Mut ei se oo nyt niin justiinsa. Menomatkan hotelliaamupala tuli banaaninlehteen käärittynä. Banaaninlehteen käärittyä kanaa ja riisiä Testasimme kehuttua Dim Sum ravintolaa ekana päivänä Hong Kongissa. Dim sumit ovat höyrytettyjä liha/taikina/kasvis palleroita, mutta vois sanoa etten vieläkään ihastunut tähän ruokaa... tai minulla ei ainakaan ole tarvetta ihan heti uusia

Ummikot Aasiassa - Hong Kong nähtävyydet osa 1

Hong Kong oli kyllä osittain juuri sitä mitä kuvittelin. Korkeita pilvenpiirtäjiä ja ihan pipona jengiä ahtautuneen pienelle alueelle. Kuva hotellin ikkunasta Hong Kong on onneksi myös paljon muuta ja ilmeisesti brittien vahvan vaikutuksen takia aika länsimaalainenkin. Mielestäni tämän takia Hong Kong oli Aasia-ummikolle pehmä lasku kyseisen maailmankolkan ihmeisiin. Kilpikonnia puiston altaassa Hong Kongissa kyllä yksi tehokkaimmista metro-järjestelmistä minkä olen nähnyt sekä jalankulkijoiden liikkumista oli oikeasti ajateltu täällä - ehkä ihan aiheestakin. Hong Kongissa on muutenkin tuo liikkuminen helppoa ja monipuolista. Me käytimme Hong Kongissa perinteisen metron ja bussin lisäksi esim. kaksi kerroksista ratikkaa ja lauttaa. Kaksikerroksinen ratikka Meidän Hong Kongiin tutustuminen tapahtui kahdessa osassa - pari päivää ennen lentoa Taiwaniin ja sitten pari päivää paluumatkalla. Tässä postauksessa loput kertoo siitä "menomatkasta". Ekana iltan