Siirry pääsisältöön

Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on toukokuu, 2013.

U - Unia

Mä oon viime viikkona nähnyt unia, tai siis olen aamulla vielä muistanut ne. Normaalisti  muistan uneni todella, todella, todella harvoin. Viime viikkolla näin unta, että olin Dubaissa katselemassa avaruussukkulan lähetystä maailman korkeimmasta rakennuksesta. NASA oli siis siirtänyt kaikki toimintansa Dubaihin säästösyistä... Viime yönä näin unta muuttamisesta. Olimme muuttamassa nykyisestä asunnosta jonnekkin ja mä en ollut pakannut kaikkia omia tavaroitani. Kiirehän siinä tuli ja laatikot oli loppu. Onneksi tämän ahdistavempia unia en olet nähnyt. Muistan nähneeni joskus unta kuraisesta Onnista, joka oli nuohonnut kuraisena kaikki sohvat, vaatteet, sängyt ja matot. Tämä uni menee varmaan jo ennenunien puolelle, koska meidän koira viihtyy kuraojissa ja joskus ajatuksissani vielä unohdan pestä sen... Onni kävi vilvoittelemassa ojassa lauantaina.

Yöllinen herätys

Arvaas mihin mä heräsin viime yönä? Vastaus: Onnin kohtauksen aiheuttamiin ääniin. Onneksi tuli vain yksi tällainen herätys, mutta nukuin kuitenkin hieman huonosti koko loppuyön (odottaen seuraavaa kohtausta). Onnin kohtaukseton jakso ei sit kestänyt kuin 4½ viikkoa. Tosin viime yönä Onni sai vain yhden ainoan kohtauksen... viimeksi kohtauksia tuli neljä kappaletta yhden yön aikana. Eli ihan vähän ollaan edistytty epilepsian hallinnassa... EHKÄ. Jos se saa jatkossa näinkin "helppoja" kohtauksia vain kerran tai kaksi kuussa, niin tilanne on mun mielestä aika hyvä ja Onnin elämänlaatu ei kärsi merkittävästi. Tosin Onnin viime kuussa saamat kohtaukset hereillä ei mielestäni povaa kovinkaan hyvää.... EHKÄ.

Onni update 6/2013

Kiirettä on ollut, mutta Onnin pakki on kunnossa ja kohtauksia ei ole ollut. Näin hyvällä mallilla Onnin kohtaukset (tai siis kohtauksettomuus) ei ole ollut sitten syys-lokakuun. Syy todennäköisesti oli Barbiveti annoksen nosto, mutta Onnille on myös annettu omega-3 viimeisen kahden kuukauden aikana ja akupunktiossakin ollaan käyty. Tietenkin on mahdollista, että tämä on saatu aikaan yhteisvaikutuksena kaikesta tästä hoidosta. Toisaalta omega-3 lisän käyttö pitäis alkaa selkeästi näkymään vasta noin 4 kuukauden kohdalla...tai siis niin olen tiettyistä artikkeleista ymmärtänyt... mutta on tietenkin aina mahdollista että muistan tai olen ymmärtänyt väärin. Menneellä viikolla oli muuten todella kauniita aamuja ja on ollut todella vaikea oppia pukeutumaan näihin yllättäen lämmenneihin keleihin. Aamulenkillä

C - Ciderhouse luomu omenasiideri

Mielestäni paras siideri on Cider Housen luomu omenasiideri. Viimeksi ostin sellaisen isomman satsin (6 pulloa), joita nautiseklin sitten puolen vuoden aikana. Mutta nyt ne on loppu... Normaalisti tätä juomaa on löytynyt Konalan/Ristikon Supermarketista... mutta tänään meinasin vetää sellaiset sopivat itku-potku-raivarit siiderihyllyn edessä, kun sitä ei yksinkertaisesti ollut siellä. Olen aikaisemmin yrittänyt bongailla sitä muistakin kaupoista tuloksetta. Toivottavasti kyseisen siiderin valmistamista ei ole lopetettu?!

Viikkokatsaus (viikko 19)

Onnin pakki on kunnossa ja kohtauksia ei olla saatu kolmeen viikkoon. Onni on nukkunut paljon ja antaumuksella. Hyvien unien merkki on vino parta. Meidän elämässä ei oo oikein tapahtunut mitään ja suurimmat asiat on lämpien kelien myötä tapahtunut ulkona. Skillat väistyy tulppanien tieltä pikku hiljaa. Nurmikko ja pensaat alkaa vihertää, mustikka pensaat ovat selvinneet enismmäisestä talvestaan ja raparperit puskee esiin tuttuun tapaan. Mun yrtti penkki ammottaa tyhjyyttä - oregaano ja salvia selvisivät ainakin hengissä talven yli. Timjami tais kuolla, vaikka se oli vihreänä lumien sulaessa. Kylvin lauantaina erilaisia salaatteja ja saa nähdä itääkö ne edes.

Vatsavaivoja

Onnin vatsa on ollut hieman epästabiili viime viikkoina. Kokeiltiin eka saada homma haltuun vatsalääkkeillä ja madotuksella... Eka näytti lupaavalta, mutta vatsaa ei kuitenkaan saatu täysin stabiloitua. Maanantaina homma lähti ns. lapasesta ja Onni tosi nuutunut. Tiistaina käytiin lääkärissä hakemassa apua ongelmiin. Onni oli taas tyytyväinen saamastaan huomiosta. Parhaillaan Onnilla "hoitohuoneessa" taisi olla kolme rapsuttajaa ja ihailija ovella. Eläinlääkärikin kehui, kuinka ihana luonne Onnilla on. No-niin noh, käyttäytyyhän toi koira hyvin, jos se saa vieraalta ihmiseltä paljon huomiota... 1½ tunnin lääkärivisiitin jälkeen ajelimme kotiin antibiootit laukussa ja Onni varmuuden vuoksi nesteytettynä. Keskiviikkona Onni oli vielä hieman väsy, mutta tänään torstaina alkoi jo leikittää. Parempaan suuntaa ollaan menossa. Onnin vatsavaivojen takai unet on jäänyt hieman vähiin tai katkonaisiksi viime aikoina. Aamulla heräsin vasta puoli kahdeksalta, mutta Onni olisi ilmeises

H - Harrastuksena koira

Kotimatkalla on aina sellaiset 40 minuuttia aikaa miettiä kaikkea mahdollista. Eilisellä keväisellä kotimatkalla mietin  ja laskeskelin mihin mun kaikki rahat menee. Tai miksi sitä ei jää nykyään läheskään niin paljoa säästöön? Mä ostan nykyään vähemmän vaatteita ja matkustelukin on vähentynyt huomattavasti. Auto- ja asuntolainaan menee jonkin verran enemmän rahaa kuin esim. viisi vuotta sitten. Tosin palkka on korkeampi kuin viisi vuotta sitten ja näiden pitäis laskelmieni mukaan mennä aika hyvin tasan. Baarissa tulee nykyään käytyä todella vähän, ennen siihen meni huomattavasti enemmän rahaa. Toisaalta kotiin tulee ostettua hintavempia viinipulloja, mutta näitäkään ei mene kuin korkeintaan kaksi kuukaudessa ja baarireissuun menis kuitenkin enemmän rahaa. Aika nopeasti ja ilman pidempään päättelyketjua tulin tulokseen, että rahat (ja aika) menee yhteen tiettyyn harrastukseen... eli meidän keisarin... tai siis koiran ylläpitoon. I rule Pienistä puroita tulee lopulta aika iso

Vappu

Mun tekemät simat epäonnistu (liian vähän sokeria), pihvin grillaaminen epäonnistui (kuiva läpyskä) ja hollandaise kastikkeessakaan ei ollut hurraamista. Onnilla on ollut pakki sekaisin, mutta ei onneksi ole saanut kohtauksia. Tässä siis vappu lyhykäisyydessä. Pidempi sepustus alkaa nyt tästä. Vappuaatto vietettiin laiskasti - oltiin kotona ja pelattiin Trivialia. Uudessa Trivialissa on ihan ihme kysmyksiä ja kuvatehtäviä. Kuka oikeasti tietää jotain Pokemoneista tai erottaa mitään pikkurillin pään kokoisista kuvista. Avokki voitti taas kerran... Aaton vietto loppui lyhyeen, kun mä simahdin jo kymmenen paikkeilla "raskaan" työpäivän jälkeen. Vappupäivänä avattiin grillikausi parsan, hollandaise kastikkeen ja pihvin kera. Mikään näistä ei onnistunut ja en oo näin pahaa floppia tehnyt pitkään aikaan. Parhaiten onnistu ehkä hollandaise kastike, mutta kuten jo heti alussa mainitsin, se olis voinut olla parempaa... Avokki teki onneksi mulle lohdutusjälkkäriks banaanilettuja.