Siirry pääsisältöön

Onni update 2/2013 ja paljon jossittelua

Meillä on mennyt hyvin, mutta on niitä huonoja päiviä ollu... ainakin tällä viikolla. Onni on nyt viime aikoina ollut ihan liian rauhallinen tai sitten vaihtoehtoisesti hellyydenkipeä pomppiva pösilö.

Maanantaina illalla ja tiistaina aamulla Onni sai taas yhdet kohtaukset. Onni oli todella rauhaton maanantai-illan muutenkin. Epäilimme ensin Onnin syöneen jotain sopimatonta esim. varastanu jotain pöydältä. Tänään se sit taas oksensi ruokailun jälkeen ja rallytoko jäi taas väliin... Soitin eläinlääkärille ja koska Onnin tilanteeseen perehtynyt lääkäri ei ollut paikalla jätin soittopyynnön. Nyt jälkikäteen Onnin käyttäytymistä mietittyäni, tulin sellaiseen tulokseen että Onni on viime viikot voinut selkeästi pahoin noin ½ tuntia Libromiden annon jälkeen. Nyt vasta kun Onni pahoinvointi on pahentut, niin mulla sytty valo vinttiin. Miten mä oikeasti voin olla näin hidas!

Viime viikolla on lukenut koirien ravintosuosituksia, epileptikojen "ruokasuosituksista" ja lääkkeiden sivuvaikutuksista. Samalla kahlasin läpi yhden kotihyllystä löytyneen fysiologian kirjan ravintoaineet osion. Koko kirja on siis yli 1000 sivunen tiiliskivi, että sitä en sentään kokonaan oo ehtinyt lukea. Oon yrittänyt pysyä asiakirjallisuudesta ja kirjoitukset joissa ei viitata lähteisiin jätän yksinkertaisesti lukematta. Mulle on "sattumalta" kertynyt jonkinverran tietoa epilepsian diagnostiikasta ja hoidosta (ihmisillä) työni kautta. Tosin kaiken lääkitykseen liittyvän olen autuaasti ignoroinut, mutta nyt oon sitten ainakin osittain päivittänyt tietoni asiasta (ainakin koiren osalta) käytännön kokemuksen kautta.

Onnin ruokavaliota ei pahemmin voi muuttaa (ilman eläinlääkärin suostumusta), vaikka laskeskelin ruokavaliosta puuttuvan aimo annos rasvahappoja ja todennäköisesti myös b-vitamiinia. Libromiden (kalimubromidi valmiste) tuoteselosteessa todettiin ruokvalionmuutoksien vaikuttavan lääkeen imeytyvyyteen samoin Barbivetillä oli maininta B6-vitamiinilisien välttämisestä. Onnin silmätulehduskierre voi johtua myös puutteellisesta ruokinnasta. Onni syö nyt sekoitusta kahdesta nappulasta - puolet Golden Eagelin Salmon and Potato ja loput sitten James Wellbelovedin Turkey and Vegetable. Me ollaan yritetty siirtyä yhteen nappulaan, mutta se on jäänyt vain yritykseksi. Jos siirtyy kokonaan Golden Eagliin Onni laihtuu ihan mielettömästi ja sit taas pelkällä James Wellbelovedilla Onnista tulee todella rauhaton.

Viime aikoina on sitten harrastettu paljon jossittelua meidän taloudessa. Mitä jos Onni ruokavaliota muutetaan, niin muuttuko tilanne parempaa? Mitä jos Onnin tilanne muuttu huonompaan ja se oikeasti kärsii tilanteesta? Missä vaiheessa pitää ns. peli viheltää poikki? Mut oikeasti Onnin tilanne on tällä hetkellä vielä ihan ok, kohtauksia ei oo tullu kuin 1-2 kertaan kuukaudessa ja ne on nyt selkeästi vaimentunut. Jos Onnin lääkitys saadaan kohdalleen, niin meillä ei oo mitään hätään... ainakaan vähän aikaan.

Kommentit

Suositut tekstit

Ummikot Aasiassa 2016 - Taiwan ja ruoka

Taiwanissa ruoka oli aina todella hyvää ja useimmiten myös halpaa. Tämän lisäksi se ruoka sopi mun vatsalle todella hyvin. Sytojen jälkeen vatsa on välillä esittänyt omia protestejaan turpoamalla, mutta tällä reissulla ei ollut mitään muita ongelmia kuin se yksi ilta Kaoshiungissa. Avokkikin sanoi että vatsa on ollut yllättävän hyvässä kunnossa. Ruoka ei ollut tulista, tai ainkaan liian tulista meille kummallekkaan... vaikka mausteita siinä toki oli.  Ruuan tilaaminen tuotti harvemmin ongelmia. Usein ruokalistoissa oli englannin kieliset käännökset, joskaan ne niissäkin oli käytetty varmaankin google-translatea. Vaihtoehtoisesti ruokapaikat saattovat erikoistua vain yhteen asiaan esim. Beef-noodlesiin (nautaa ja nuudeleita) ja silloin sen paikan nimi oli myös Beef-noodle. Beef-noodels Taiwanissa tuli testattua myös monta uutta ruoka-ainesta. En esimerkiksi ikinä aikaisemmin ole syönyt kokonaista friteerattua rapua (hampurilaisen välissä). Ei se mikää makuelämys ollut, mutta

Ummikot Aasiassa 2016 - Junalla Hualienista Taipeihin

Junaliput kannattaa Taiwanissa ostaa mahdollisimman aikaisin. Tämän opimme, kun Hualienissa ostimme lippuja Taipeihin. Lähtö oli lauantaina ja olimme ostamassa lippuja pari päivää aikaisemmin. Hualienin ja Taipein välillä on useita junavuoroja päivässä, joten emme arvaanneetkaan että kaikki paitsi yksi junavuoro oli täyteen buukattu. Tästä junasta saimme junan kaksi viimeistä vapaata paikkaa. Junalippu Junamatka Hualienista Taipeihin kesti muutaman tunnin. Avokki ja minä istuimme eri vaunuissa. Ihailin myös alkumatkasta rannikon vehreyttä ja marmoriseinämiä. Minä istuin jonkun turistioppaan vierellä koko matkan ja juttelimme siinä kaikenlaista.  Matka kului rattoisastati siinä jutustellessa ja taisin torkahdellakin.

Ummikot Aasiassa 2016 - Liuqiun saari (Taiwan)

Aamu alkoi aika ankeasti. Aamupalalla söin lähinnä paahtoleipää, kun mikää muu ei maistunut. Lepäilin vielä aamupalan jälkeen pari tuntia ja sitten aloin taas olla elävien kirjoissa. Sillä aikaa avokki oli suunnitellut helpoimman mahdollisen siirtymisen Liuqiun saarelle menevälle lautalle Dong gangin satamasta. Hotellin respa siis tilasin meille taksin, jonka maksoimme hotellilla. 45 minuutin matka maksoi n. 30€. Dong gangin lauttasatamaan päästyämme tarkoituksena oli ostaa liput. Passi olis kuulemma pitänyt olla mukana, mutta onneksi lompakosta löytynyt ajokortti kelpasi myös. Meidän ajoitus oli aika kohdillaan, koska lautta lähti melkein heti matkaan. Lauttamatka kesti n. 25 minuuttia. Heti satamassa vuokrausfirmojen edustajat piirittivät meidät. Mielenkiintoiseksi tilanteen teki se, etteivät he puhuneet englantia ja me emme vieläkään puhuneet sanaakaan kiina. Tarkoituksena oli vuokrata polkypyörä, mutta saimme allemme 500 Taiwanin dollarilla (~15 €) kaksi sähköpyörää. Koska ki

Ummikot Aasiassa - Hong Kongin nähtävyydet osa 2

Paluumatkalla kävimme sitten katsomassa The Peakin (elikä vapaasti suomennettuna Huippu) on Hong Kongin ykkösnähtävyys. Se on siis korkea kukkula, jonne pääsee vinolla "ratikalla" ja se ratikka oli välillä yllättävän vinossa. Tämä ratikkasysteemi oli aika huonosti järjestelty tai siis sinne on ihan järkyttävän pitkät jonot. Jos haluaa mennä huipulle vain katsomaan maisemia, niin paikallisella julkisenliikenteenlipun arvolla (Octopus-card) pääsee jonon ohi. Emme siis tienneet tätä ja jonotimme tovin... Paikka on ihan näkemisen arvoinen ja ainakaan aamulla siellä ei ollut ihan hirveästi ruuhkaa. Kuva kaupungin puolelle Kukkula toimi selkeästi tilanjakajana. Toisella puolella oli kaupunkin pilvenpiirtäjineen ja toisella puolella vain metsää. Tuolla olisi kuulemma ollut myös paljon patikkareittejä, mutta meillä ei ollut aikaa siihen.  Ensi kerralla sitten. Se kukkulan toinen puoli Toinen jännä nähtävyys oli Kowloonin rannasta näkyvä valoshow. Meidän kamer

Ummikot Aasiassa 2016 - Maokongin teeviljelmät

Viimeinen päivä Taiwanissa käytettiin Maokongin teekukkuloille. Kukkuloille pääsi kätevästi gondolilla. Tämä oli ehdottomasti pisin gondoliajelu, jolla olen ikinä ollut.    Matkalla oli kolme välipysäkkiä ja tietenkin se päätepysäkki. Näkymät oli tietenkin mahtavat ja erittäin vehreät Vehreyttä sai myös ihailla suoraan alaspäin, koska gondoleissa oli läpinäkyvä lattia. Huipulla sitten ihmeteltiin tovi että mitä tehtäis. Päätettiin vuokrata päheät sähköpyörät. Mä otin pinkin. Huristeltiin edestakaisin alueella ja käytiin myös pienellä kävelyllä jonnekin huipulle. Ei sielä mitään nähnyt kuin vihreän seinämän... koska sitä kasvillisuutta oli niin paljon. Teeterasseja oli siellä täällä tietenkin. Käytiin myös tietenkin teehuoneessa. Juotiin tietenkin teetä, mutt myös hedelmä jäähilejuomia. Mä join tietenkin mangoa ja avokki otti jotain vihreää. Sähköpyörillä sai tehokkaasti ihalitua maisemia, mutta maasto oli aikaisempia kohteitamme ehkä h