Rotterdamista löytyi pari hyvää ravintolaa. Ensimmäinen oli pitkät perinteet omaava, tunnelmallinen ja hämyisä
De Pijp ravintola. Paikassa ei ollut erillistä keittiötä, vaan kokit seisoi keskellä ravintolaa valmistamassa ruokaa.
|
Kokit |
Ruoka oli perinteistä hollantilaista ja ihan mielettömän hyvää. Tosin en muista mitä söin pääruoaaksi, mutta alkupalan pienet hollantilaiset katkaravut vei kyllä kielen mennessään. Ruoka oli suht edullista, mutta kortit ei täällä käy... eli käteistä kannattaa olla mukana.
|
En muista mitä söin, mutta hyvää se oli. |
Toinen mainitsemisen arvoinen ravintola oli hieman keskustan ulkopuolella ja se sijaitsi vesitornissa.
|
Vesitorni |
Ravintolan nimi on Eethuis De Watertoren ja tällä söin ehdottomasti reissun parhaat ruuat. Alkupalaksi tilasimme kala-alkupalalajitelman kahdelle. Se oli aika hintava, muihin annoksiin verrattuna ja meillä ei ollut mitään tietoa mitä se sisältää... eikä edes kysytty.
Eteen kannettiin sitten koko pöydän kattava jättimäinen tarjotin jossa oli ihan kaikkea kapakalaa (eli espanjalaista bacalao), ostereita, sushia, simpukoita, jotain rapukakun tapaista ja katkarapuja. Ja varmaan jotain muuta mitä en muista
|
"Kevyt" alkupala |
Kaikki oli todella hyvää. En ollut aikaisemmin syönyt ostereita tai kapakalaa, mutta varmasti valitsen näitä lautaselleni jatkossa. Pääruaaksi söin kokonaisen kalan ja sekin oli ihan mielettömän hyvää.
Olin niin täynnä tämän illallisen jälkeen ,etten voinut tehdä muuta kuin voivotella tyytyväisenä. Tuli kyllä taas vähän liioteltua tuon ruuan tilaamisen kanssa. Tällainen paikka kun olis Suomessa ja samoilla hinnoilla... niin mä olisin todella todella todella onnellinen.
Kommentit
Lähetä kommentti